Training voor nieuwe adviesraadsleden (of opfrisser voor adviesraadsleden met ervaring)

We merken dat veel nieuwe leden van adviesraden behoefte hebben aan een basistraining waardoor hun inwerkperiode wordt verkort en zij sneller hun weg kunnen vinden in hun nieuwe functie. Daarom bieden we trainingen aan voor nieuwe adviesraadsleden. In het verleden is gebleken dat deze training zich ook heel goed leent als opfrisser voor adviesraadsleden met (enige) ervaring!

De volgende issues komen aan de orde:

  1. Introductie in het sociaal domein
  2. Rol en taak adviesraad sociaal domein binnen de gemeente
  3. Rol en taak lid van de adviesraad
  4. Invulling adviesfunctie
  5. Hoe ziet het netwerk van een (lid van de) adviesraad sociaal domein er uit?

Over de training

Deze trainingen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur (incl. pauzes en lunch). De training is praktisch van aard. Het gaat erom dat (nieuwe) adviesraadsleden in een korte tijd weten wat het inhoudt om lid te zijn van een adviesraad. Het betreft een algemene introductie, waarin we met elkaar van gedachten wisselen over het perspectief van waaruit we adviseren, de verschillende rollen die je als adviesraadslid kunt innemen en hoe je contact legt met je netwerk. 
Voor de training plaatsvindt krijgen alle deelnemers een inventarisatie toegestuurd waardoor voor de trainer vooraf helder wordt welke vragen er leven.

Data en kosten  

Op dit moment staan er geen trainingen voor nieuwe raadsleden gepland. We zijn druk bezig met de planning voor 2019. Zodra de data bekend zijn vindt u ze hier op de website. We delen ze ook in onze nieuwsbrief.

Let op: de trainingen gaan door bij minimaal 15 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 35.
Deelnemers betalen € 90,75 p.p. en dit is inclusief een lunch. De trainingen zijn alleen toegankelijk voor leden van de Koepel Adviesraad Sociaal Domein.

Trainer 

Deze trainingen worden gegeven door een senior trainer namens de Koepel, met ruime ervaring in het sociale domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen in het bijzonder.

Inschrijven

U kunt zich via deze link inschrijven voor deze training. De training gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen. Uiterlijk 1 week voor de geplande datum hoort u van ons of de training doorgaat.  

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl