Introductietraining voor nieuwe raadsleden (open inschrijving)

We merken dat veel nieuwe leden van adviesraden behoefte hebben aan een basistraining waardoor hun inwerkperiode wordt verkort en zij sneller hun weg kunnen vinden in hun nieuwe functie. Daarom bieden we twee introductietrainingen aan voor nieuwe raadsleden. De volgende issues komen aan de orde:

  1. Introductie in het sociaal domein
  2. Rol en taak adviesraad sociaal domein binnen de gemeente
  3. Rol en taak lid van de adviesraad
  4. Invulling adviesfunctie
  5. Hoe ziet het netwerk van een (lid van de) adviesraad sociaal domein er uit?

Over de introductietraining

Deze trainingen duren van 09.30 uur tot 16.30 uur (incl. pauzes en lunch). De training is praktisch van aard. Het gaat erom dat nieuwe leden in een korte tijd weten wat het inhoudt om lid te zijn van een adviesraad. Het betreft een algemene introductie. Voor de training plaatsvindt krijgen alle deelnemers een inventarisatie toegestuurd waardoor voor de trainer vooraf helder wordt welke vragen er leven.

Data en kosten  

Voorlopig staat er nog één introductietraining gepland (als de vraag groot is volgen er wellicht meer data): 
zaterdag 29 september in Sittard (09.30 –16.30 uur), Gemeenschapshuis De Baandert 

Let op: de trainingen gaan door bij minimaal 15 deelnemers, het maximaal aantal deelnemers is 35.
Deelnemers betalen € 90,75 p.p. en dit is inclusief een lunch. De trainingen zijn alleen toegankelijk voor leden van de Koepel Adviesraad Sociaal Domein.

Trainer 

Deze introductietrainingen worden gegeven door een senior trainer namens de Koepel, met ruime ervaring in het sociale domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen in het bijzonder.

Inschrijven

U kunt zich via deze link alvast inschrijven voor deze introductietrainingen. De training gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen. Uiterlijk 1 week voor de geplande datum hoort u van ons of de training doorgaat.  

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op: secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl