Handleiding videobellen

(Geüpdatete versie 22 april 2020) Videobellen is een geschikt middel voor bijvoorbeeld het faciliteren van vergaderingen van uw adviesraad. Zodoende kunt u toch overleggen met elkaar en signalen en ervaringen delen, zonder de deur uit te hoeven.

Maar videobellen is ook geschikt om contact te houden met uw contactpersoon bij de gemeente (wethouder en/of beleidsmedewerker). En misschien kunt u zelfs videobellen met mensen uit uw netwerk, om zo ook tijdens de coronacrisis signalen op te blijven halen.

In deze handreiking beschrijven we hoe Zoom, Google Hangouts, Skype, Webex en Jitsi werken. Er zijn nog meer manieren om te videobellen met een groep, maar deze drie tools zijn erg gebruiksvriendelijk en gratis/goedkoop. In een poll onder onze leden zagen we ook dat deze drie tools door diverse leden al met succes worden gebruikt.

*Onze handreikingen staan in onze ladekast en zijn zodoende alleen toegankelijk voor leden van de Koepel. Zij kunnen inloggen in de ladekast. Nog geen lid, maar wel interesse om lid te worden? Hier leest u meer over ons lidmaatschap.

 

 

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam