Webinar Hoe verloopt inclusie in de wijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking? 

De wijk vormt een belangrijke plek om sociale inclusie vorm te geven. Hoe verloopt deze inclusie voor mensen met een verstandelijke beperking? Wat is de rol van de gemeente en de gemeenschap hierbij? En hoe kunnen adviesraden bijdragen? Deze vragen staan centraal tijdens de webinar ‘Hoe verloopt inclusie in de wijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking?’. Deze webinar vindt plaats op woensdag 20 januari 2021 vanaf 19.30 uur. Annica Brummel, senior onderzoeker bij de HAN en Pluryn én gepromoveerd op dit thema, deelt tijdens deze webinar haar kennis over de rol die je als wijkbewoner kunt hebben als het gaat om inclusie, over obstakels om inclusie te bevorderen en over bewonersgroepen die actief zijn in de wijk. Ze zal meer vertellen over haar promotieonderzoek, waarbij ze drie Nijmeegse wijken met elkaar vergeleek en daarbij specifiek keek naar wijkspecifieke kenmerken en het ontstaan van informele sociale netwerken.

Interactie
De presentatie van Annica Brummel zal ongeveer 45 minuten duren.  Daarna is er ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Ook hiervoor reserveren we ongeveer 45 minuten. U kunt uw vragen ter plekke stellen via de Q&A, maar u kunt ze ook vooraf met ons delen via communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl of via het aanmeldformulier. We doen ons best om zoveel mogelijk vragen van deelnemers te behandelen tijdens de webinar. 

Wanneer?
De webinar ‘Hoe verloopt inclusie in de wijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking?’ vindt plaats op woensdag 20 januari 2021 van 19.30 – 21.00 uur. Het gaat dus om een online bijeenkomst, die u thuis – achter uw computer, Ipad of mobiele telefoon – bijwoont.

Voor wie?
Deze webinar is in eerste instantie bestemd voor leden van lokale advies- en cliëntenraden. Maar ook andere geïnteresseerden (die actief zijn in het sociaal domein) zijn uitgenodigd zich aan te melden. Zowel leden als niet-leden van de Koepel kunnen zich aanmelden. Er is plek voor maximaal 60 deelnemers. Leden van de Koepel hebben voorrang bij aanmelden.

Hoe werkt het als ik mee wil doen?
U kunt zich aanmelden voor deze webinar via dit aanmeldformulier. Een paar dagen voor de webinar ontvangt u een mail met hierin een link naar de online webinar. We geven u in de mail ook een korte instructie hoe u gebruik kunt maken van de communicatietool die deze webinar mogelijk maakt.

Vragen
Heeft u vragen over deze webinar, neem dan gerust contact op met Sanne Hekman, communicatieadviseur van de Koepel: communicatie@koepeladviesradensociaaldomein.nl.

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 23
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam