Interactieve online lezing: ontwikkelingen in het sociaal domein

We merken dat het voor lokale advies- en cliëntenraden soms niet makkelijk is om zicht te houden op alle ontwikkelingen die gaande zijn in het sociaal domein. Want: er spelen – naast corona – nogal wat vraagstukken die van invloed zijn op (kwetsbare) inwoners. Om welke vraagstukken gaat het en wat kan of moet je hier als adviesraad mee?  

Als Koepel bieden we een interactieve lezing aan voor uw adviesraad (en mogelijk een adviesraad uit een buurtgemeente). In deze lezing nemen we u mee in de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en de effecten hiervan op de samenleving. We zoomen met name in op de gevolgen voor kwetsbare inwoners. En natuurlijk kijken we welke rol u als adviesraad kunt spelen in uw adviseren richting de gemeente.

Deze online lezing duurt 2,5 uur (inclusief een korte pauze). Het is een waardevol om de wethouder(s) of beleidsmedewerker(s) sociaal domein van uw gemeente te vragen ook aan te sluiten. De lezing kan voor u beide een mooie manier zijn om het gesprek over bepaalde thema’s op gang te brengen.

Voor wie?

Deze lezing is bedoeld voor leden van de Koepel.

Hoe vraag ik deze interactieve lezing aan?

Heeft u interesse? Dan kunt u een mail sturen naar het secretariaat (secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl) waarin u aangeeft dat het om de interactieve lezing gaat en met wie onze trainer hierover contact kan opnemen.
Onze trainer neemt contact op met de contactpersoon van uw raad en er vindt een kort telefonisch voorgesprek plaats.

Praktische informatie

Deze interactieve lezing kost €220,- netto. Per workshop kunnen er maximaal 12 deelnemers aansluiten, om zo ruimte te houden voor interactie en onderlinge uitwisseling.
Deze lezing bieden we aan via de videotool Zoom. Deelnemers ontvangen vooraf een handleiding voor het gebruik van deze tool.

Let op: op al onze trainingen, lezingen en bijeenkomsten zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Trainer

Deze lezing wordt gegeven door Petra van der Horst, directeur van de Koepel. Petra heeft ruime ervaring in het sociaal domein, het werkveld van adviesraden en het geven van trainingen.

Vragen?

Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op! secretariaat@koepeladviesradensociaaldomein.nl

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam