Online Landelijk Congres Cliëntondersteuning

Op dinsdag 29 september organiseert Movisie met partners VNG, Ieder(in), de Koepel Adviesraden Sociaal Domein, en het ministerie van VWS het landelijke congres: 5 jaar cliëntondersteuning, leren en innoveren. Het congres vindt dit jaar online plaats en staat in het teken van bewezen voorbeelden en echte innovatie! De inschrijvingen zijn gestart. Aanmelden kan tot 20 september.

Sinds 1 januari 2015 heeft iedereen recht op een onafhankelijke cliëntondersteuner. Iemand die onafhankelijk van financiers, zoals bijvoorbeeld de gemeente en zorgaanbieders, meedenkt in het belangvan de zorgvrager. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is het tijd voor een moment van reflectie: wat is de afgelopen vijf jaar bereikt? Wat hebben geleerd en wat werkt? En: dient de cliëntondersteuner nog steeds hetzelfde doel zoals destijds bedacht? Even bewust stilstaan bij de afgelopen jaren biedt ons ook de kans om vooruit te kijken. Welke kansen en innovaties zien we voor cliëntondersteuning?

Tijdens het congres staan de twee programmalijnen ‘wat werkt’ en ‘innoveren’ centraal. We zenden uit via een live stream vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. In de sfeer van DWDD spreekt dagvoorzitter Evert van Rest met Jet Bussemaker, voorzitter van de RVS en andere inspirerende gasten die hun sporen bewezen hebben op deze thema’s. En bij de afsluiting wacht ons een sprankelend gedicht van onze eigen huisdichter. Maar achterover leunen is er niet helemaal bij: jij gaat zelf ook aan de slag. Uit acht verdiepende sessies kies je er twee waarin je wordt geïnformeerd, geïnspireerd of uitgedaagd.

Waar?

Thuis, in een online omgeving. 

Wanneer?

29 september 2020 van 9.30 tot 15.00 uur

Voor wie?

Iedereen die met cliëntondersteuning te maken heeft, is welkom bij dit congres.

Meer informatie en aanmelden >>>

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam