AdviesWijzer Deep Democracy

Zoals u van ons gewend bent ondersteunen we Adviesraden met informatie over thema’s die actueel zijn of in de nabije toekomst om aandacht vragen. In 2018 doen we dit onder ander met een nieuwe serie: De AdviesWijzers. Compacte en praktische wijzers, waarin we u op maximaal 1 A4 informatie geven over actuele thema’s en over manieren die kunnen bijdragen aan het vormgeven van een nieuwe lokale democratie. Een lokale democratie waarin het vanzelfsprekend is dat inwoners vanuit hun perspectief al in het begin van de processen actief zijn betrokken bij maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen. We zullen dit jaar een hele reeks AdviesWijzers uitbrengen, die u terug vindt op onze website, maar ook heel makkelijk te printen zijn om te delen met collega raadsleden, uw achterban, de gemeente of andere geïnteresseerden. 

AdviesWijzer 7: Deep Democracy

Adviesraden worden meer en meer betrokken bij de vraag hoe de lokale democratie versterkt en vernieuwd kan worden. De Deep Democracy is een methodiek waarmee de gemeente alle verschillen in een groep en alle invalshoeken gebruikt bij het nemen van besluiten. Ook de wijsheid van de minderheid!

Tijdens onze inspiratiedag op 25 mei jl. hebben veel leden van adviesraden deelgenomen aan de workshop Deep Democracy (Het bereiken van je achterban). De reacties die wij hoorden, varieerden van enthousiast tot te abstract en te technisch en het missen van handvatten hoe zij dit concreet in hun werk kunnen inzetten. We hopen dat deze AdviesWijzer het thema praktisch bruikbaar neerzet voor adviesraden.

Veel leesplezier en vooral veel inspiratie!

Melanie Berends, beleidsadviseur Sociaal Domein Koepel ASD

©2020-2021 Koepel Adviesraden Sociaal Domein | Disclaimer | Privacy verklaring | Sitemap

Secretariaat
Zalmsteek 21
3192 MC Hoogvliet-Rotterdam